kolmapäev, 4. november 2009

Kivikära - Maardu hiiemetsa rännak 03.11.2009

Oletatav ohvrikivi Maardu hiiemetsas

Sügislehed hiiemetsas

Hiiemetsa sügisseened

Hiiemetsas

Maardu mõisaõuel

Kivikäralised tammelehed lumepulbri sees

Sügisvihmadest tekkinud veekogu Kivikäras, mis saabunud külmadega on pugenud jääkooriku alla
Ürgsed puud Kivikäras... ja kõikjal nende vahel sammaldunud kivid... nii suured kui ka väikesed

Kalevipoja saabas Kivikäras

Grillilemb Sea****i otsas. Muistne Sea****i mägi (ametlikult ongi selline koht Sambu külas, Jõelähtme vallas, Raasiku külje all... kuna tegemist on muinaseestlaste kivikalmega siis sestap on see ka muinsuskaitse all... aga kahjuks mingit teavitavat silti sealjuures ei ole) oli üks eelpeatus teel Kivikära poole. Selle looga käib kaasas ka alljärgnev lugu:
"ronisin Sea****i otsa ja tajusin selle koha ürgset jõudu. pean ütlema, et emotsioon oli vägev, tunnne oli "nagu sea****i peal". hetke pärast ronisin pealt maha ja kiirustasin Grillilembe juurde, kes oli sealt kohast umbes mõnekümne sammu kaugusel, et temaga kah seda võimsat tunnet jagada... mõtlesin endamisi, et kutsuks või saadaks Grillilembe kaa sinna, sealt ju lahe vaade ja üsnagi tervistav tunne. ... aga äkitselt jäin seisma, tõmbasin justkui mingi nähtamatu piduri peale... kuidagi sõbrale oli seda imelik öelda, imelik ju oli teda sinna saata, et kui äkki ta ei mõista... piinlik olukord aga lahenes peatselt. Grillilemb, ise ilmselt taipamata seda, et lahendas mu piinliku olukorra ilma minu sekkumata, ronis omaalgatuslikult Sea****i otsa ja tundis ilmselget rahulolu kõigest - elust, asjadest, sõpradest ja loomulikult sea****ist endast... olemasolev masu muutus koheselt imetillukeseks ning järgemööda tegid seda ka kõik olmeprobleemid... teda nähes mõtlesin: "vahest on meile tõesti nii vähe vaja teha, kõigest teha midagi ebatavalist, et pääseda halli argipäeva kammitsaist". igatahes oli ütlemata kosutav tunne näha Grillilembe nii julgelt ja enesekindlalt Sea****i peal liikumas. "

Kivikära-Maardu hiiemetsa rännak:
Osalejad: Härghein, Grillilemb, Soolemb
Distantsi pikkus: 4,5 km
Asukoht: Kivikära (Anija LKA-s), Maardu hiiemetsa-tagune (Maardu mõisa pargi taga)
Kivikära ja Maardu hiiemetsa-tagune viis ajas tagasi muinasaega... rännakusse oligi vast tavapärasest rohkem kultuuri sisse põimitud. Kivikära oli tõepoolest oodatust veel kivisem ja mõistatuslikum ning loomulikult ka ürgsem... Maardu hiiemetsa-tagune aga puhastas hinge ja kosutas vaimu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar